16 Ağustos 2016 Salı

EKŞİLİ KABAK DOLMASI (MALATYA)















Malzemeler:
  • 1 kg kabak 
  • 250 g yağlı kıyma 
  • 1 su bardağı pirinç 
  • 1 çorba kaşığı pekmez 
  • 1 çorba kaşığı erik ekşisi 
  • 2 su bardağı et suyu 
  • 1-2 adet domates
  • Tuz 

Yapılışı:
  • Kabakların kabuklarını kazıyıp yıkayın.
  • Bir bıçakla ya da oyucakla kabakların içini oyup çıkarın.
  • Pirinci ayıklayıp iyice yıkayarak suyunu süzün.
  • Bir kabın içinde kıymayı, pirinci, pekmezi, erik ekşisini ve tuzu koyup iyice karıştırın.
  • Kabakların içini hazırladığınız iç harcıyla doldurup dik olacak şekilde tencereye dizin.
  • Domatesleri dilimleyip kabakların ağız kısımlarına kapatın.
  • 2 su bardağı et suyunu ekleyip tencerenin kapağını kapatın.
  • Kaynayana kadar orta ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte pişirin.
  • Sıcak olarak servis yapın.


                                                                               Afiyet olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder