16 Ağustos 2016 Salı

HEKİMHAN DOLMASI (MALATYA)










Malzemeler:
  • 3 yemek kaşığı margarin 
  • 10-12 adet orta boy dolma biberi 
  • 2 adet orta boy bostan patlıcanı 
  • 200 gr. Dil peyniri 
  • 150 gr. tulum peyniri 
  • 2 adet yumurta 
  • Karabiber 
  • Tuz

Yapılışı:
  • Patlıcanları közleyip kabuklarını soyduktan sonra ince ince kıyın.
  • Dolma biberleri ortadan ikiye bölüp içlerini temizleyip yıkayın.
  • Bir tavada 3 yemek kaşığı margarini kızdırıp dolmalık biberleri alt üst çevirerek kavurun. (ara sıra tavanın kapağını kapatıp biberlerin yumuşamasını sağlayın)
  • Kızaran biberleri bir kağıt havlu üzerine koyup fazla yağını çekmesini sağlayın.
  • Bir kabın içine hazırladığınız patlıcanları, peynirleri, yumurtaları, karabiberi ve tuzu koyup iyice karıştırarak iç harcını hazırlayın.
  • Bu iç harcı ile biberlerin içlerini doldurup yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine dizin.
  • Bir kabın içine eritilmiş 1-2 yemek kaşığı margarini ve bir yumurtasının sarısını koyup iyice çırpın.
  • Bu karışımı tepsideki dolmaların üzerine sürün.
  • 180 derecede önceden ısıtılmış fırına tepsiyi sürün.
  • Dolmaların üzeri iyice kızarana kadar pişirin(20-25 dakika kadar).
  • Sıcak olarak servis yapın.


                                                                               Afiyet olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder