21 Ağustos 2016 Pazar

KAYMAKLI MALATYA KAYISI LOKMALARI (MALATYA)






Malzemeler:
  • 15 adet kuru kayısı 
  • 15 adet gün kurusu kayısı 
  • 3 su bardağı su 
  • 250 gr. Taze kaymak 
  • 100 gr. Toz şeker 
  • Fındık 
  • Badem 
  • Antepfıstığı

Yapılışı:
  • Fındık, badem ve Antep fıstığını bıçakla kesip bir kasede karıştırarak hazırlayın.
  • Bir tencereye 3 su bardağı suyu ve kayısıları koyup bir süre bekletin.
  • Şekeri ilave edip kayısılar yumuşayana kadar pişirin.
  • Pişen kayısıları bir süzgeçle süzüp suyundan arındırın.
  • Kayısıların içini açıp kaymakla doldurun.
  • Kayısıları hazırladığınız fındık, badem ve Antep fıstığı karışımına bulayıp servis tabağına dizin.
  • Soğuk olarak servis yapın.


                                                                           Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder