21 Ağustos 2016 Pazar

MALATYA PİLAVI (MALATYA)














Malzemeler:
  • 1 çay bardağı zeytinyağı 
  • 2 çorba kaşığı tereyağı 
  • 2 su bardağı pirinç 
  • 2 adet soğan 
  • 150 gram kuru kayısı 
  • 1 adet havuç
  • 2 su bardağı su
  • Dereotu veya maydanoz

Yapılışı:
  • Kayısıları bir gece önceden suya koyup bekletin.
  • Kayısıları sudan çıkardıktan sonra küp küp doğrayın.
  • Bir tencereye zeytinyağını ve tereyağını koyup eritin.
  • Hazırladığınız kayısıları ve küp küp doğranmış havuçları tencereye koyup 5-6 dakika kadar karıştırarak kavurun.
  • Ayıklayıp yıkadığınız pirinçleri tencereye ekleyip hiç karıştırmadan 2 su bardağı suyunu ilave edip tencerenin kapağını sıkıca kapatın.
  • Kaynayana kadar orta ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
  • Piştikten sonra demlenmesi için 10 dakika kadar bekletip servis tabağına ters çevirin.
  • Üzerini maydanoz veya dereotu ile süsleyip servis yapın.


                                                                            Afiyet olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder