21 Ağustos 2016 Pazar

TAVA (MALATYA)









Malzemeler:
  • 1 kg. patlıcan 
  • 2 su bardağı yağ 
  • 1 kg. kuşbaşı et 
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut 
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • 2-3 adet domates 
  • 2-3 adet yeşil biber 
  • Tuz 
Yapılışı:
  • Patlıcanı alacalı şekilde soyup, acısının çıkması için tuzlu suda yarım saat kadar bekletin.
  • Patlıcanın sudan çıkardıktan sonra iyice kurutun.
  • Kızartma tavasında yağı kızdırıp patlıcanları kızartın.
  • Eti bir tencereye koyup haşlayın.
  • Etleri haşlanıp suyunu çektikten sonra ince doğranmış soğan ve domatesleri ekleyip kavurun.
  • Kavrulan etleri bir tepsiye koyup düzeltin.
  • Etlerin üzerine kızarmış patlıcanları, ikiye ayrılmış biberleri ve haşlanmış nohudu koyun.
  • 2 adet domatesi rendeleyip tepsideki malzemelerin üzerine dökün.
  • Yeteri kadar su ekleyip tuzunu da ilave edip kaynayana kadar orta ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte pişirin.
  • Sıcak olarak servis yapın.


                                                                            Afiyet olsun...

video

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder